Yoga Andning SomaMove

Studion Younity Peacfeul Meetings i Tyresö

Våren 2021

SCHEMAT

NU alla schemalagda klasser LIVESTREAMAT via Zoom.

Aktuellt schema och bokningsbara klasser finns på Boka Direkt. Välj online eller studio-alternativet.
Du kan klicka på Boka Direkt högst upp på sidan.

Passar inga av tiderna eller vill du hålla lite mer distans ?
Hör av dig så ser vi över möjligheten och vad det skulle kunna kosta om ni bokar en egen stående tid för en yogaklass eller enstaka privatlektion.

PRISER från 1 oktober 2020

10 ggr 2100 kr gäller på alla schemalagda klasser.
20 ggr 3800 kr som gäller på alla schemalagda klasser.

10 ggr enbart SomaMove-klasser 1800 kr
20 ggr enbart SomaMove-klasser 3200 kr

Engångsavgift
SomaMove  och yogaklasser 45 min 200 kr
Alla IRL-klasser som är från 60 min -90 min långa 250 kr.
Online-klasser 100 kr/pp. Swishas innan klass.
(Den med klippkort kan välja att nyttja klipp vilket blir något dyrare/gång än att swisha).

Privatlektion yoga/ andningscoachning
1 pers 700 kr / 60 min,  1000 kr/ 90 min
Extra person 200 kr/pp för 60 min 300 kr/pp för 90 min.

BOKA egen yogaklass för för familjen eller dina närmaste som du även annars träffar 60-90 min

Grundpris 1200 kr för gruppbokning för fler än 2 personer. Varje ytterligare person 150 kr upptill 4 personer ( = 4 personer 90 min 375kr/pp) för 5 eller fler 100 kr /pp ( 6 personer 1200+ 100kr/ppx6= 1600 kr).

STUDION
Younity -Peaceful Meetings ligger vid Tyresö Golf ( Alec´s golf). Normalt är det plats för ca 14 personer men nu i Covid- tider reducerat till  max

6 beroende på typ av klass.

Fullutrustad med props som filtar, block, bälten, bolster av olika slag och mattor för den som vill låna. Det finns toalett men ingen dusch däremot möjlighet att byta om.  

Det är en mötesplats och community där både du som nybörjare, nyfiken och vana yogis kan få praktisera yoga, meditation och förenas genom livets utmaningar och landa i att vara människa. Utan fasader eller prestation. Min lokal/studio är också en plats där företag kan boka in workshops eller ge sina hemarbetande medarbetare avbrott i stillasittande.

KLASS- OCH KURSBESKRIVNINGAR

Yinyoga som Är en mix mellan  yoga och TCM ( traditional chinese medicine) har kroppen fascia/ bindväv, senor, ligament och leder i fokus. Vi intar olika positioner utifrån specifika fokusområden i kroppen och anpassar dem efter dina förutsättningar och dagsform. Du lyssnar inåt och observerar hur din kropp responderar och får både mental återhämtning och mjukare kropp.

SomaMove
SomaMove® är holistisk fysträning som är atletisk men ändå mjuk. Du arbetar bara med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där du både tränar styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans. Du är aldrig liggande eller sittande under dessa 45 minuter och du använder dina fötter och händer som aktiva utgångspunkter för de olika rörelserna.  Är du stel, blir du mjuk och är du mjuk blir du stark!

Hathayoga i olika varianter antingen där vi jobbar mer Iyengarinspirerat eller i flöden och vinyasa kanske mer åt ashtangahållet eller lugnare /mjukare terapeutisk approach. Hathayogans grundläggande idé var/är att innan man kan praktisera meditation och självkontroll  så behöver kroppen renas dvs att förbereda kroppen för meditation genom den fysiska aspekten av yoga  s k asanas. Din kropp och förutsättningar är alltid din utgångspunkt för att jobba igenom kroppen med andning och närvaro i fokus.

Ryggyoga
Ryggyogan syftar till att mjuka och stärka ryggen och skapa en ökad medvetenhet om din egen rygghälsa.

Den har sin grund i fysisk yoga där yogans olika aspekter som närvaro, andning, det holistiska förhållningssättet framförallt är utgångspunkten för din ryggyoga. Vi frigör, balanserar och känner in.

Klasserna har lite olika upplägg och fokus från gång till annan. Både mer utforskande positioner som vi stannar och andas i med syftet att lära känna kroppen, frigöra där det känns spänt och stärka där det är svagt. Men även enklare flöden Den fysiska delen av yogan, asanas, används just för att komma in i kroppen lära känna kroppen och genom andning och närvaro stimulera nervsystemet, öka cirkulation och flöde av livsenergi.

Häng med på en utforskande klass där du kommer upptäcka dina utmaningar och återupptäcka kropp och sinne varje gång du kommer till yogamattan. Koppla ur autopiloten och var öppen för det som känns i stunden. Varje klass tillåter vi oss landa i närvaro och nyfikenhet som det vore första gången vi yogade.

Passar alla.

Yoga Unleash
Unleash betyder att frikoppla, släppa lossa, frigöra. I det här passet kommer  du få utforska och se vad din kropp vill att du gör med min guidning. Att inte ha en bestämd struktur kan kännas ovant, obekvämt eller väldigt skönt. Du kan helt enkelt uppleva din yoga och kropp på ett nytt sätt och upptäcka svar inombords. Inkännande och meditativt. Vi avslutar med yogisk sömn, Yoga Nidra.

Terapeutisk yoga
Alla yoga är visserligen mer eller mindre terapeutisk om man tillåter sig vara medvetet närvarade och utgå ifrån sin kropp och dagsform Att frigöra spänningsmönster genom inkännande dynamiska rörelser. Mjukt, långsamt och närvarande.
Andningsövningar och uppmjukande stärkande rörelser där vi ger nervsystemet tid att reagera och släppa.
Skönt och avkopplande. Passar alla då klassen bra är helt fri från solhälsningar och nedåtvända hundar. Leder och ryggrad, bäcken, nacke, höfter, hände och fötter är det vi lugnt smörjer igenom. Klasserna kommer ha lite olika fokus från vecka till vecka. Avslutas med vila ( savasana).

Andningsträning ( kallat pranayama inom yogan) tar sikte på just nämnda prana -livsenergi eller om du hellre föredrar att möta andning ur ett mer fysiologiskt perspektiv. Många andas idag väldigt ytligt och ”snålt”.  Snålt i relation till vad kroppens funktioner behöver inte bara för syresättning, utrensande av koldioxid utan också för massage av organ, tarmar och rygg. Ventilation i cellerna försämras med flera hälsovådliga effekter, när vi stressar och inte ger oss  tid att djupandas eller ha stunder av stillhet.

Rörlighet för golfare
Där ryggyogan är en yoga som fungerar bra för alla som vill ha en friskare och mer hållbar rygg. Passar även för dig som golfar då fokus ligger på att stärka och stabilisera muskler som behövs för golfens rörelsemönster, bra kroppskontroll samt rörlighet för att öppna upp och hitta bra ROM ( range of motion) i kroppen. Dvs frigöra stela områden för att kunna rotera i svingen eller enkelt böja sig efter bollen eller förebygga stelhet som kan uppstå efter en runda. Det handlar om att värna sin kropp och sitt golfspel eller kanske ge dig skön ”stretch” och avslappning efter golfen med t ex mjuk yoga genom yinyoga. Antingen mjuk dynamisk yoga innan golfrundan eller avkopplande yinyoga. Nyfiken veta mer om funktionell rörlighet för golfare ?

Jag har många års erfarenhet av träning som instruktör på F&S och har sedan några år fördjupat mig inom yoga och andningsträning. Jag spelar själv golf och har erfarit hur dagsform och rörelsemönster i vardagen påverkar golfspelet. Yoga kan vara alltifrån stilla återhämtande till kraftfullt och fysiskt. Jag har varianter av både de mer lugna och kraftfulla yogaklasserna. Boka eget tillfälle tillsammans med dina golfkompisar i samband med en runda. För offert och bokning mejla info@younitypm.se

Privatlektioner i yoga eller andning
Kontakta mig för mer info.

ANDNINGSCOACHING
När man hittar sin andning hittar man sitt lugn och sin kärna. Om du vill sänka stressen och därigenom hitta tillbaka till din kärna, där man intuitivt vet vad du behöver för att må bra så kan just metoden att jobba med andning och kropp snarare än tankarna vara ett sätt att nå det. Du kanske är i en fas där du känner dit trött och lite rådvill och inte vill yoga eller andas i grupp då kan detta vara något för dig.  Mejla mig om du är intresserad. Privattimme 60 min 650 kr, 2 pers 900  kr.

PRAKTISKT
Betalning för klasser sker antingen via faktura eller direktinbetalning på
Bankgiro 5081-2908 eller Swishnr 1 2 3 1 8 2 6 3 0 4.

KURS: YOGA FÖR MÄN- BÖRJA YOGA
Fyra lördagar nov-dec á 90 minuter. Tillfälle att under dessa tillfällen upptäcka hur  yogan som fysisk och meditativ praktik kan påverka dig i kropp och sinne.

KURS: FÅ KRAFT & LUST TILLBAKA

Stressad, känsla av meningslöshet sorgsen eller konstant obeskrivligt trött ?

Det är inte för alltid. Det blir bättre.
Det finns olika sätt att hjälpa sig själv få energi och livsglädjen tillbaka. Ett sätt är fysisk aktivitet och träning i medveten närvaro och acceptans. Men att ta sig någonstans där det är massa folk och intryck kan vara den största utmaningen när man är helt slut, när man inte kommer ur sängen eller känner sig toksorgsen, och är rädd för att börja gråta bland andra.

I min lilla studio vid Tyresö golf är det lugnt och personligt. Där min idé är att vi ska kunna yoga, andas och mötas som människor med medkänsla och acceptans både gentemot oss själva men också varandra.

En 5 veckors-kurs dagtid, om totalt 10 gånger för dig som känner att du vill återknyta kontakten med dig själv och få nya perspektiv på dina mönster. Du kanske är sjukskriven eller inte, eller bara känner att du i förebyggande syfte vill sänka stressnivåerna, få återhämtning och nya perspektiv på din stress.

Vi träffas 1-2 ggr i veckan á 1,5 timmar för andning, återhämtande och uppbyggande yoga samt reflektion.

Avgift berodde på antal tillfällen per kurs oftast 6-8 tillfällen 1800-2400 kr.
Minst 4 deltagare max 5 under Covid-19 .

*KURS: ANDNING & AVSLAPPNING

Kvalitén på din andning har betydelse för hur du mår. Med hjälp av andningen kan vi reglera nervsystemet och  sänka stressen. Kunskap och ökad medvetenhet om andningen kan mjuka upp en stel rygg, ge dig bättre sömn, ämnesomsättning och minska besvär med tarmar eller återkommande huvudvärk. På kursen låter vi oss landa i våra kroppar mjukar upp runt bröstkorgen och höfter med mjuka rörelser och sen lär oss släppa på spänningar och hitta en djupare och mer effektiv andning. Att få vara i stillhet är nödvändigt och inte alls omöjligt om man tillåter sig och använder medveten andning som hjälp.

Anmälan till kurser och klasser görs direkt via Boka direkt. Frågor mejlas till welcome@younitypm.se