Andning, Yoga & SomaMove

ANDNING, YOGA & SOMAMOVE VÅREN 2019
Schemat gäller till påsk därefter ändrade tider.
(Undantag för klasserna i Trollbäcken som pågår till v 23).
Med reservation för ändringar vissa datum/veckor fram till vecka 15. Bl a sportlov och påsklov.

(Alla klasser förutom Yinyoga på onsdagar, hålls i studion vid Tyresö golf).

Specialschema söndag 27/1 (v 4) – söndag till 3/2 (vecka 5). Övriga klasser utgår just vecka 5.

Söndag 27/1 (vecka 4)
17.00 SomaMove 45 min
18.00 Yinyoga 60 min
19.15 Yoga från grunden (för nya eller vana, att utforska positionerna i din kropp) 75 min

Tisdag 29/1
17.15 Hathayoga Flow 60 min
18.30 SomaMove 45 min
19.30 Yinyoga 75 min

Måndagar 
17.15 Hathayoga Flow 60 min  
18.30 SomaMove 45 min
19.30 Yinyoga 75 min

Tisdagar 
6.30 Morgonyoga  (hatha) 60 min. START v 10

Onsdagar ( Inga klasser 13/2 pga av Ayurvedaföreläsning i studion). 
18.30 Yinyoga 75 min (FULLT innebärande att platserna är bokade för terminen)
20.00 Yinyoga 75 min ( några lediga platser tills vidare)

Torsdagar  
17.00 SomaMove 45 min
18.00 Yinyoga 60 min
19.15 Yoga från grunden (för nya eller vana, att utforska positionerna i din kropp) 75 min

Fredagar 
8.15 Morgonyoga (hatha) 60 min
12.00 Yinyoga 75 min

Söndagar
9.00 Hathayoga & PY= andningsträning 90 min

*Flow innebär att vi har lite mer flöde i sekvensen, att vi länkar positionerna, är ” i rörelse” lite mer.
*PY står för pranayama som är andningskontroll/tekniker inom yoga.

KALENDARIUM  2019 TYRESÖ

JANUARI
Terminstart 14/1.
Vecka 5 reducerat schema pga bokning på Idre Fjäll.


FEBRUARI
Onsdag 13 /2 17.30-19.30
Ayurvedaföreläsning med Dr Sangeeta Balaprakash.
Yinyogaklasserna denna onsdag är inställda.

STUDION
heter Younity -Peaceful Meetings  och ligger vid Tyresö Golf ( Alec´s golf) med plats för ca 16 personer och är fullutrustad med props som filtar, block, bälten, bolster av olika slag och mattor för den som vill låna. Det finns toalett men ingen dusch däremot möjlighet att byta om.  Jag erbjuder även tills vidare klasser på Kroppskliniken i Trollbäckens centrum.

Jag vill skapa en mötesplats där både nybörjare, nyfikna och vana yogis kan få praktisera yoga och meditation men även golfare få träna stabilitet och rörlighet för att förbättra sin golfsving och sitt fokus. Min lokal/studio är också menad som en plats där ert företag kan boka in workshops med mig, läs mer under fliken om ledarskap/systemisk coaching.

Hathayoga i olika varianter antingen där vi jobbar mer Iyengarinspirerat eller i flöden och vinyasa kanske mer åt ashtangahållet eller lugnare /mjukare terapeutisk approach. Hathayogans grundläggande idé var/är att innan man kan praktisera meditation och självkontroll  så behöver kroppen renas dvs att förbereda kroppen för meditation genom den fysiska aspekten av yoga  s k asanas. Din kropp och förutsättningar är alltid din utgångspunkt för att jobba igenom kroppen med andning och närvaro i fokus.

Yinyoga som är en mix mellan  yoga och TCM ( traditional chinese medicine) har kroppen fascia/ bindväv, senor, ligament och leder i fokus. Vi intar olika positioner utifrån specifika fokusområden i kroppen och anpassar dem efter dina förutsättningar och dagsform. Du lyssnar inåt och observerar hur din kropp responderar och får både mental återhämtning och mjukare kropp.

Terapeutisk yoga
Alla yoga är visserligen mer eller mindre terapeutisk om man tillåter sig vara medvetet närvarade och utgå ifrån sin kropp och dagsform Att frigöra spänningsmönster genom inkännande dynamiska rörelser. Mjukt, långsamt och närvarande.
Andningsövningar och uppmjukande stärkande rörelser där vi ger nervsystemet tid att reagera och släppa.
Skönt och avkopplande. Passar alla då klassen bra är helt fri från solhälsningar och nedåtvända hundar. Leder och ryggrad, bäcken, nacke, höfter, hände och fötter är det vi lugnt smörjer igenom. Klasserna kommer ha lite olika fokus från vecka till vecka. Avslutas med vila ( savasana).

Andningsträning ( kallat pranayama inom yogan) tar sikte på just nämnda prana -livsenergi eller om du hellre föredrar att möta andning ur ett mer fysiologiskt perspektiv. Många andas idag väldigt ytligt och ”snålt”.  Snålt i relation till vad kroppens funktioner behöver inte bara för syresättning, utrensande av koldioxid utan också för massage av organ, tarmar och rygg. Ventilation i cellerna försämras med flera hälsovådliga effekter, när vi stressar och inte ger oss  tid att djupandas eller ha stunder av stillhet.

Rörlighet för golfare
Yoga för golfare där fokus ligger på att stärka och stabilisera muskler som behövs för golfens rörelsemönster, bra kroppskontroll samt rörlighet för att öppna upp och hitta bra ROM ( range of motion) i kroppen. Dvs frigöra stela områden för att kunna rotera i svingen eller enkelt böja sig efter bollen eller förebygga stelhet som kan uppstå efter en runda. Det handlar om att värna sin kropp och sitt golfspel eller kanske ge dig skön ”stretch” och avslappning efter golfen med t ex mjuk yoga genom yinyoga. Antingen mjuk dynamisk yoga innan golfrundan eller avkopplande yinyoga. Nyfiken veta mer om funktionell rörlighet för golfare ?

Jag har många års erfarenhet av träning som instruktör på F&S och har sedan några år fördjupat mig inom yoga och andningsträning. Jag spelar själv golf och har erfarit hur dagsform och rörelsemönster i vardagen påverkar golfspelet. Yoga kan vara alltifrån stilla återhämtande till kraftfullt och fysiskt. Jag har varianter av både de mer lugna och kraftfulla yogaklasserna. Boka eget tillfälle tillsammans med dina golfkompisar i samband med en runda. För offert och bokning mejla info@younitypm.se

SomaMove
SomaMove® är holistisk fysträning som är atletisk men ändå mjuk. Du arbetar bara med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där du både tränar styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans. Du är aldrig liggande eller sittande under dessa 45 minuter och du använder dina fötter och händer som aktiva utgångspunkter för de olika rörelserna.  Är du stel, blir du mjuk och är du mjuk blir du stark!

Privatlektioner i yoga eller andning
Kontakta mig för mer info.

ANDNINGSCOACHING
När man hittar sin andning hittar man sitt lugn och sin kärna. Om du vill sänka stressen och därigenom hitta tillbaka till din kärna, där man intuitivt vet vad du behöver för att må bra så kan just metoden att jobba med andning och kropp snarare än tankarna vara ett sätt att nå det. Du kanske är i en fas där du känner dit trött och lite rådvill och inte vill yoga eller andas i grupp då kan detta vara något för dig.  Mejla mig om du är intresserad. Privattimme

PRAKTISKT
Betalning för klasser sker antingen via faktura eller direktinbetalning på
Bankgiro 5081-2908 eller Swishnr 1 2 3 1 8 2 6 3 0 4.

Aktuellt schema och priser med klasser,  events och bokningsbara tider finns på http://younitypm.bokadirekt.se och aktuellt kring yogan hittar du också på Facebook och Instagram Younity-PM

PRISER ( inkl moms)

Schemalagda klasser
Enstaka 250 kr (Om du är ny, provar du första gången för 200 kr)
5 klasser      1 100 kr
10 klasser     1 900 kr

Om du är heltidssjukskriven får du 20 % rabatt.

Privatlektion
1 pers  60min       650 kr
2 pers  60min        950 kr
3-4 pers 60min   1 350 kr
Fler än 4 pers 60 min  300 kr/pp

Om du vill ha längre än 60 minuter, hör av dig för ök.pris.

INDIVIDUELL COACHING
Hur nyfiken är du på att hitta nya beteendemönster?
Coachning för nya perspektiv 75 min, 950 kr
Samtalen innefattar guidad andning och avslappning.

*KURS: FÅ KRAFT & LUST TILLBAKA

Stressad, känsla av meningslöshet sorgsen eller konstant obeskrivligt trött ?

Det är inte för alltid. Det blir bättre.
Det finns olika sätt att hjälpa sig själv få energi och livsglädjen tillbaka. Ett sätt är fysisk aktivitet och träning i medveten närvaro och acceptans. Men att ta sig någonstans där det är massa folk och intryck kan vara den största utmaningen när man är helt slut, när man inte kommer ur sängen eller känner sig toksorgsen, och är rädd för att börja gråta bland andra.

I min lilla studio vid Tyresö golf är det lugnt och personligt. Där min idé är att vi ska kunna yoga, andas och mötas som människor med medkänsla och acceptans både gentemot oss själva men också varandra.

Från vecka 45 startar jag en 5 veckors-kurs dagtid, om totalt 10 gånger för dig som känner att du vill återknyta kontakten med dig själv och få nya perspektiv på dina mönster. Du kanske är sjukskriven eller inte, eller bara känner att du i förebyggande syfte vill sänka stressnivåerna, få återhämtning och nya perspektiv på din stress.

Vi träffas 2 ggr i veckan á 1,5 timmar för andning, återhämtande och uppbyggande yoga samt reflektion.

Avgift för samtliga deltagare 2 150 kr för 5 veckor.
Minst 4 deltagare max 8.

*KURS: ANDNING & AVSLAPPNING

Kvalitén på din andning har betydelse för hur du mår. Med hjälp av andningen kan vi reglera nervsystemet och  sänka stressen. Kunskap och ökad medvetenhet om andningen kan mjuka upp en stel rygg, ge dig bättre sömn, ämnesomsättning och minska besvär med tarmar eller återkommande huvudvärk. På kursen låter vi oss landa i våra kroppar mjukar upp runt bröstkorgen och höfter med mjuka rörelser och sen lär oss släppa på spänningar och hitta en djupare och mer effektiv andning. Att få vara i stillhet är nödvändigt och inte alls omöjligt om man tillåter sig och använder medveten andning som hjälp.

Anmälan till kurser och klasser görs direkt via Boka direkt. Frågor mejlas till info@younitypm.se